Ostré korejské kimči
Kimči původem z Koreje je naložené zelí v česneku, zázvoru, šalotce, chilli papriček, cukru a soli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zelné listy od sebe oddělte a posypte solí.
Zalijte je 1l studenou vodou a nechte je 8 hodin stát na chladném místě.
Potom zelí opláchněte a vymačkejte z něho přebytečnou vodu.
Česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
Zázvor očistěte a nakrájejte najemno.
Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Chilli papričky nasekejte nadrobno.
Česnek, zázvor, šalotku, papričky, cukr a sůl zalijte 0,5l vroucí vodou.
Dobře promíchejte a přidejte zelné listy.
Směs dejte do velké skleněné mísy. Listy můžete rozkroji na polovinu.
Mísu zakryjte fólií a asi na dva dny dejte na chladné místo.
Potom listy vyjměte, nechte je okapat a nakrájejte na menší kousky.
Uchovávejte ve skleněné nádobě s víkem. Z tohoto množství získáte asi půl kilogramu kimči.
Hodnotit recept: