Telecí svíčková
Chutná dobře i z hovězího masa, ale vyzkoušejte tuhle klasiku z telecího. Bude delikátní a rozhodně oslníte celou rodinu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso nasolte, potřete hořčicí a ovažte provázkem. Zeleninu a cibuli nakrájejte, část vsypejte do pekáčku, na ni položte maso a zasypejte zbytkem zeleniny.
Přidejte koření a víno, zakryjte a nechte odležet.
Druhý den smíchejte hladkou mouku s 1 lžící másla, udělejte kuličku a nechte ji v lednici.
Na lžíci másla rozpusťte cukr, míchejte, a až začne hnědnout, zalijte ho octem. Ten nechte odpařit tak, aby vznikla hustá omáčka.
Nechte ji zatím v pekáči. Na zbylém másle, oleji a na kostičky nakrájeném špeku osmahněte nejprve maso a pak zeleninu.
Vše dejte do pekáče, podlijte vývarem a zakryté vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Svíčkovou pečte 2 až 2,5 hodiny.
Pak omáčku slijte do hrnce, dejte do ní kuličku z másla a mouky, povařte 20 minut, omáčku rozmixujte se smetanou a dolaďte ji citronem.
Hodnotit recept: