Nudle SOBA
Nudle ozdobené suchou řasou nori a podávané s omáčkou z vývaru, wasabi a chilli kořením ščimi.
Autor receptu: Tomio Okamura
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Do vařící vody vložte porci nudlí a vařte 6 minut.
Připravte si vývar naředěním vývaru cuju (50 ml) a vody (100 ml), tedy v poměru jedna ku dvěma.
Uvařené nudle sceďte a propláchněte studenou vodou, aby úplně zchladly.
Položte nudle na bambusovou rohožku (nebo na ploché sítko), aby z nudlí mohla prokapávat voda.
Nudle ozdobte nastříhanou suchou řasou nori.
Vývar dochuťte wasabi a chilli kořením ščimi podle chuti.
Přidejte ještě podle libosti sezamová semínka a na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Stejným způsobem můžete připravit i japonské nudle udon nebo sómen.
Správně byste si měli nudle nabrat hůlkami, namočit je do omáčky a "vcucnout" do úst.
Hodnotit recept: