Zdeněk Pohlreich - recepty | Recepty.Blesk.cz

Celebrity

Zdeněk Pohlreich

53 let | šéfkuchař | Ano, šéfe!

Známý šéfkuchař Café Imperial a Divini, který si získal popularitu díky televizní show Ano, šéfe. V současnosti učinkuje jako porotce v kulinářské reality show Na nože!

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

80 min. | hlavní chod | 13 770 kJ/porce

Vynikající zelená čočka s orestovanou slaninou, mrkví, česnekem, šalotkou a cherry rajčátky se podává s vajíčkem uvařeným nahniličko.

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

80 min. | omáčka | 17 036 kJ/porce

Naučte se vývar od mistra. A když už ho budete mít hotový, zkuste jednoduchou ale skvělou omáčku, která vývar povýší na gurmánský zážitek.

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

23 min. | hlavní chod | 1 319 kJ/porce | Mexická kuchyně

Kuře pečené s jemnou nádivkou

90 min. | hlavní chod | 2 369 kJ/porce

Carpaccio z červené řepy

20 min. | chuťovka | 1 702 kJ/porce | Italská kuchyně

Plátky červené řepy marinované v octu svařeném s cukrem, medem, pomerančovým džusem, tymiánem a sojovou omáčkou. Dochutíme šťávou ze zázvoru. Podáváme s kozím sýrem, piniovými semínky a celozrným chlebem.

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

40 min. | hlavní chod | 6 758 kJ/porce | Americká kuchyně

Hamburgery z hověžího a vepřového masa zdobené cibulí opečenou dozlatova na másle, tymiánu, zastříklou vinným octem, posypanou cukrem a zalitou koňakem. Podáváme v housce se zeleninou a kečupem

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

55 min. | hlavní chod | 1 701 kJ/porce | Česká kuchyně

Filety smažené na másle, podávané se šťouchanými bramborami a přelité omáčkou z vína a zakysané smetany. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

80 min. | dezert | 1 373 kJ/porce | Česká kuchyně

Sněhové pusinky z vyšlehaného sněhu, curu a škrobu, zdobíme sirupem z pomerančové šťávy, cukru, vanilkového lusku, zázvoru a badyánové hvězdičky. Zjemníme vyšlehanou smetanou.

Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem

45 min. | předkrm | 558 kJ/porce | Česká kuchyně

Uzený pstruh podávaný na bramborovém salátu z brambor marinovaných v octu, se zakysanou smetanou a pažitkou.

Top 10 autorů

Tito autoři vložili nejvíce receptů do soutěže Maximum receptů. Výsledky soutěže najdete Více zde >

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Kalouska čeká na cestu ze Sněmovny tučné…

Žádný z politiků po odchodu ze Sněmovny není škodný. I když se sám rozhodne už nekandidovat, náleží…

celý článek »

Blesk sport

Rodiče hokejisty Buchtely, kterého zabila…

Úder rakoviny byl šíleně rychlý. Tak rychlý, že hokejista Ondřej Buchtela (+20) ani nestačil využít…

celý článek »

Ročník 2020/21

Slavia a Sparta cílí na reprezentanty. V…

Dnes nastartují autobusy a rozjedou se na herní soustředění do Rakouska. Sparta se stočí na jih,…

celý článek »

Světové celebrity

58 let od smrti Marilyn Monroe: Fotky z…

4. srpna uplyne neuvěřitelných 58 let od smrti hollywoodské sexbomby Marilyn Monroe (†36) a záhada…

celý článek »