Tvarohový dort Babicovy maminky Magdaleny
Úžasně vláčný a chutný dort s tvarohovou náplní se skvěle hodí ke kávě i čaji.
Autor receptu: Jiří Babica
Ingredience
náplň
těsto
na formu
Postup přípravy
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto.
Vysokou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vyložíme ji těstem tak, aby sahalo až k hornímu okraji.
Pudinky smícháme s cukrem a s trochou mléka, pak je spolu s olejem a vejci vmícháme do tvarohu, přidáme špetku soli a citronovou kůru. Tvarohovou náplň zředíme zbylým mlékem a nalijeme ji do formy vyložené těstem.
Sernik dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C zhruba na 60 minut. Podle potřeby během pečení přikryjeme povrch alobalem, aby se vršek nepřipálil.
Hotový dort vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. Pak teprve můžeme sundat formu. Ne dřív, protože za tepla je tvaroh ještě řídký.
Hodnotit recept: