Hřibová polévka se šunkovými knedlíčky
Polévku z čerstvých hřibů a žampionů rozmixujeme na krém, přidáme smetanu a zvlášť podušené houby a knedlíčky z housky, vajec a šunky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Šunku nakrájejte.
Housky nakrájejte na kostičky.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibulku.
Vajíčka rozmíchejte v mléce, opepřete, osolte, přidejte muškátový oříšek.
Směsí zalijte housky a nechte 20 minut odstát.
Poté přimíchejte šunku, 1 cibuli a nakrájenou petrželovou nať.
Vzniklé těsto zpracujte a vytvořte knedlíčky.
Knedlíčky vhoďte do vařící vody, oheň vypněte a nechte knedlíčky 15 minut dojít.
Druhou cibuli orestujte na rozpáleném oleji.
Přidejte mouku a vytvořte světlou jíšku.
Jíšku zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkový list, houbové koření.
Vařte asi 20 minut.
Houby čerstvé i žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Na rozpáleném másle orestujte všechny čerstvé houby a polovinu žampiónů.
Poté houby zalijte vývarem.
Zbylé žampióny poduste samostatně.
Když jsou houby uvařené, polévku dochuťte solí, pepřem.
Vyberte bobkový list a vše rozmixujte.
Přimíchejte smetanu a ještě 2 minuty provařte.
Přimíchejte druhou polovinu žampiónů.
Polévku nalijte do talířů a přidejte knedlíčky.
Hodnotit recept: