Zelný závin s vepřovým masem
Těsto plněné směsí z vepřového masa, cibule, česneku, špeku a zelí. Pečeme v troubě dorůžova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň
na vál
Postup přípravy
Mouku, sůl, vejce, olej a vodu zpracujte na těsto. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu vody.
Hmotu zformujte do koule, potřete olejem a nechte 60 minut v klidu.
Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno.
Opečte špek a dejte ho na stranu.
Vepřové maso nakrájejte na větší kousky a potřete máslem a výpekem ze špeku. Osolte a opepřete.
Nakrájenou cibulku a česnek osmažte.
Smíchejte s petrželkou, masem, špekem a zelím.
Rozpalte troubu na 200 °C.
Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tenký obdélník.
Na těsto dejte směs masa a zelí, okraje nechte volné.
Rozmíchejte vaječný žloutek s trochou vody.
Směsí potřete kraje těsta, přeložte je přes náplň a následně (s pomocí papíru) těsto srolujte a vytvořte závin.
Dejte závin na plech s pečicím papírem.
Vložte do středně rozpálené trouby (horkovzdušnou troubu rozpalte na 180 °C) pečte asi 30 minut.
Hodnotit recept: