Dýňové chilli
Dýně, chilli paprička a zelenina podušené ve vývaru s vínem, dochucené rajčatovým pyré a bylinkami. Podáváme s kukuřičnými nachos.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky.
Pór očistěte, podélně rozřízněte a nakrájejte na plátky.
Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno.
Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte na nudličky.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli s česnekem.
Přidejte chilli papričku a dýni nakrájenou na kostky.
Zalijte vínem, trochou vývaru a duste 15–20 minut.
Nakonec přidejte ostatní zeleninu, vše zalijte zbylým vývarem a duste dalších 10 minut.
Přimíchejte rajčatové pyré, osolte a podle chuti přidejte čerstvé nasekané bylinky.
Podávejte s kukuřičnými lupínky nachos.
Hodnotit recept: