Vločkový dort
Dort z kaše z ovesných vloček a vyšlehaných vajec pečeme asi půl hodiny. Vychladlý moučník polijeme jahodovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mléko nalijte do hrnce a nechte projít varem.
Přidejte máslo a vanilínový cukr a počkejte, dokud se nerozpustí.
Pak přisypte vločky a za stálého míchání vařte na středním ohni asi 5 minut.
Poté hrnec odstavte z ohně a zakryjte pokličkou.
Oddělte žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Žloutky vyšlehejte s cukrem krupice do pěny.
Vychladnutou vločkovou kaši smíchejte se žloutkami a nakonec vmíchejte sníh.
Dortovou formu vymažte a vylijte do ní těsto.
Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut.
Jahodovou polevu připravte podle návodu na obalu.
Polevou polijte vychladnutý koláč.
Nechte ztuhnout a nakrájejte na kousky.
Hodnotit recept: