Štola s marcipánem a kandovaným ovocem
Kynuté těsto plněné kandovaným ovocem, rozinkami namočenými v rumu a nasekanými mandlemi. Do těsta zavineme marcipán a pečeme. Zdobíme moučkovým cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
na pekáč
Postup přípravy
Rozinky namočte do rumu.
Do vlažného mléka přidejte lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobte droždí.
Nechte vykynout kvásek.
Do mísy prosejte mouku, přidejte rozpuštěné máslo, kvásek, špetku soli, zbylý cukr, citronovou kůru a vypracujte těsto.
Zapracujte do něj kandované ovoce, rozinky, nasekané mandle.
Přikryjte utěrkou a nechte přibližně hodinu vykynout.
Plech vymažte tukem.
Vykynuté těsto rozválejte, přeložte napůl.
Položte na něj váleček marcipánu, zaviňte, dejte na plech a nechte ještě chvíli kynout.
Štolu pečte asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Ještě teplou ji hustě posypejte cukrem moučkou.
Hodnotit recept: