Polévka s ementálem
Mleté maso, pórek a žampiony tvoří základ polévky z vývaru. Před dokončení přidáme smetanu, strouhaný sýr ementálského typu a polévku ochutíme bílým pepřem a tymiánem. Podáváme s pečivem jako plnohodnotný oběd.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
Očistěné žampiony nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte.
Na rozehřátém oleji opečte pórek, žampiony a mleté maso dočervena.
Poté přidejte mouku, krátce opražte a zalejte vývarem.
Vařte 15-20 minut.
Do polévky přidejte smetanu, nastrouhaný sýr.
Ochuťte solí, bílým pepřem a lístkami tymiánu.
Povařte ještě 5 minut.
Podávejte například s česnekovými bagetkami nebo čerstvým chlebem jako plnohodnotný oběd.
Hodnotit recept: