Polévka s ementálem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka s ementálem

45 min. | polévka | 3 102 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka s ementálem

Mleté maso, pórek a žampiony tvoří základ polévky z vývaru. Před dokončení přidáme smetanu, strouhaný sýr ementálského typu a polévku ochutíme bílým pepřem a tymiánem. Podáváme s pečivem jako plnohodnotný oběd.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
1 lžícemouka hladká
1 lžíceolej
1 lžičkatymián
150 gsýr ementál
200 mlsmetana na vaření
300 gžampióny čerstvé
400 gmaso mleté míchané
500 gpórek
800 mlvývar masový

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.

2.

Očistěné žampiony nakrájejte na plátky.

3.

Sýr nastrouhejte.

4.

Na rozehřátém oleji opečte pórek, žampiony a mleté maso dočervena.

5.

Poté přidejte mouku, krátce opražte a zalejte vývarem.

6.

Vařte 15-20 minut.

7.

Do polévky přidejte smetanu, nastrouhaný sýr.

8.

Ochuťte solí, bílým pepřem a lístkami tymiánu.

9.

Povařte ještě 5 minut.

10.

Podávejte například s česnekovými bagetkami nebo čerstvým chlebem jako plnohodnotný oběd.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 522,3kJ 3 102,4kJ
Bílkoviny 6,7g 40g
Tuky 9,3g 55,3g
Sacharidy 3,3g 19,5g
Cholesterol 6,1mg 36,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz