Jednoduché perníčky z lískových oříšků
Lískooříškové perníčky se skořicí, hřebíčkem a kardamomem. Obdélníčky z těsta na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným s kondenzovaným mlékem a ozdobíme mandlemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na vál
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřete do pěny.
Zasypte moukou promíchanou s práškem do pečiva.
Nasekejte citronát a nasypte ho spolu s lískovými oříšky a kořením na mouku.
Hnětačem ručního robotu, nastaveným na nejnižší obrátky, uhněťte hladké těsto.
Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odpočívat v lednici.
Potom těsto na pomoučeném válu vyválejte na plát silný asi 2 cm, nakrájejte ho na obdélníčky 3x6 cm.
Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Žloutek promíchejte s kondenzovaným mlékem a perníčky jím potřet
Do každého rohu obdélníku dejte polovinu mandle.
Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C do světlehněda.
Nechte vychladnout na drátěné podložce.
Hodnotit recept: