Pekingská polévka
Polévka z pórku, čínského zelí a mrkve s žampiony a orestovaným kuřecím masem. Pikantnější chuti dosáhneme přidáním chilli papriček.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.
Zelí omyjte a nakrájejte na pásky.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Zelí omyjte a nakrájejte na pásky.
Kuřecí maso umyjte a nakrájejte na pásky.
Maso osolte a obalte v škrobové moučce.
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte kuřecí maso.
Přidejte zeleninu.
Poté zalijte 1l vody.
Dochuťte bujónem a vařte, dokud zelenina nezměkkne.
Podle potřeby můžete polévku zahustit škrobovou moučkou.
Nakonec polévku ochuťte jablečným octem a solí.
Pokud chcete mít pikantnější polévku, přidejte papričku chilli.
Hodnotit recept: