Mandlové preclíky
Vánoční preclíky s mletými mandlemi a citronovou kůrou. Z vychlazeného těsta tvarujeme preclíky a potřené žloutkem a posypané cukrem je pečeme asi jedenáct minut.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z másla, vanilkového cukru a 100 g krystalového cukru vyšlehejte světlý krém.
Přidejte vejce, 1 žloutek, citronovou kůru, mandlovou esenci.
Vařečkou vmíchejte mouku s práškem do pečiva a mandlemi.
Vzniklé těsto rozdělte na polovinu.
Vytvarujte 2 válečky a dejte na 2 hodiny do lednice.
Válečky nakrájejte na kousky dlouhé 1,5 cm.
Dlaní z nich vyválejte válečky o průměru tužky a vytvarujte preclíky.
Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete směsí ze žloutku a jedné lžičky vody.
Potřené preclíky posypte zbývajícím cukrem
Upečte v troubě předehřáté na 180°C asi 11 minut.
Hodnotit recept: