Roláda plněná švestkami
Upečený piškot potřený uvařenýmí švestkami s cukrem a škrobovou moučkou. Zavineme a podáváme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Žloutky vymíchejte s vodou a cukrem do pěny.
Mouku prosejte a po lžících do pěny opatrně přimíchejte.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Sníh přidejte do žloutkové hmoty.
Plech vyložte pečicím papírem.
Směs vylijte na plech, zarovnejte.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.
Švestky umyjte, vypeckujte, nakrájejte na větší kusy a dejte do hrnce.
Posypejte je cukrem moučkou a za stálého míchání povařte, dokud se cukr nerozpustí.
Škrobovou moučku smíchejte s trochou vody a spojte švestkami.
Vyndejte piškot a odstraňte pečicí papír.
Švestkovou směs rozvrstvěte na piškot, z delší strany zaviňte a švem dolů položte na mísu.
Hodnotit recept: