Chléb s cibulí a majoránkou
Chléb z hladké a celozrné mouky, droždí, vody, oleje, dochutíme majoránkou, kmínem a octem. Přidáme osmahnutou cibulku a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Hladkou a celozrnnou mouku smíchejte s droždím, majoránkou, kmínem a solí.
Do sypké směsi přilijte 300 ml vody, ocet, tři lžíce oleje a nechte v domácí pekárně zpracovat na těsto.
Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na lžíci oleje ji zpěňte dozlatova a nakonec přidejte k ostatním přísadám na těsto.
Pokud nevlastníte domácí pekárnu, těsto důkladně prohněťte rukama, dejte do tukem vymazané formy a nechte kynout.
Chléb upečte v domácí pekárně nebo v troubě asi 40 minut při 180 °C.
Hodnotit recept: