Cizrnová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Cizrnová polévka

45 min. | polévka | 1 049 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka z cizrny a krup se slaninou osmaženou na cibulce. Do hotové polévky vmícháme propasírované sušené švestky smíšené s octem a olejem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceocet jablečný
1 lvývar kuřecí
100 gšvestky sušené
120 gcizrna
120 gkroupy ječné
2 kscibule kuchyňská
4 lžičkaolej lněný
60 gslanina

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Umytou cizrnu společně s kroupy zalejte dvojnásobným množstvím vody.

2.

Nechte stát přes noc.

3.

Druhý den sceďte a opláchněte.

4.

Do vařícího bujónu přidejte cizrnu s kroupami.

5.

Vařte asi 30 minut.

6.

Mezitím si slaninu nakrájejte na kostičky.

7.

Cibuli oloupejte a nakrájete na kolečka.

8.

Sušené švestky omyjte a nechte nasáknout v 100ml vody.

9.

Na pánvi opečte slaninu společně s cibulí.

10.

Přidejte slaninu s cibulí do polévky.

11.

Nasáknuté švestky propasírujte a smíchejte s octe a olejem.

12.

Nakonec vmíchejte do teplé polévky a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 258,5kJ 1 049,5kJ
Bílkoviny 2,4g 9,8g
Tuky 2g 8,2g
Sacharidy 9,5g 38,5g
Cholesterol 2,2mg 9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz