Cizrnová polévka
Polévka z cizrny a krup se slaninou osmaženou na cibulce. Do hotové polévky vmícháme propasírované sušené švestky smíšené s octem a olejem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Umytou cizrnu společně s kroupy zalejte dvojnásobným množstvím vody.
Nechte stát přes noc.
Druhý den sceďte a opláchněte.
Do vařícího bujónu přidejte cizrnu s kroupami.
Vařte asi 30 minut.
Mezitím si slaninu nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájete na kolečka.
Sušené švestky omyjte a nechte nasáknout v 100ml vody.
Na pánvi opečte slaninu společně s cibulí.
Přidejte slaninu s cibulí do polévky.
Nasáknuté švestky propasírujte a smíchejte s octe a olejem.
Nakonec vmíchejte do teplé polévky a podávejte.
Hodnotit recept: