Španělská čočková polévka
Hustá španělská čočková polévka s opečenou klobásou, mrkví, paprikou, rajčaty a brambory. Ochutíme česnekem, mletou paprikou, bobkovým listem a cayenským pepřem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čočku přeberte, namočte do vody a nechte 12 hodinu odležet.
Poté ji sceďte, propláchněte a nechte na sítku odkapat.
Klobásu nakrájejte na kolečka.
Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky.
Papriku umyjte, rozpůlte, odstraňte jadérka. Dužinu nakrájejte na kousky velké asi 1 cm.
Rajčata spařte a oloupejte. Odstraňte semínka a nakrájejte na kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
V hrnci rozpalte olivový olej a cibuli s česnekem na něm zpěňte.
Přidejte klobásu, krátce opečte, přimíchejte čočku a zeleninu.
Ochuťte paprikou, solí a bobkovým listem.
Zalijte studenou vodou a nechte projít varem.
Na mírném ohni duste 20 minut.
Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na 1cm velké kostky.
Poté je přidejte k zelenině a duste dalších 20 minut.
Poté by brambory i čočka měli být měkké. Ochuťte kořením a případně ještě dosolte.
Hodnotit recept: