Domácí chléb
Kynuté těsto s bramborami dochucené octem a kmínem. Vytvarovaný bochník potřeme vodou a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
na vál
Postup přípravy
Z rozdrobeného droždí, 400 ml vody a cukru připravte kvásek.
Oloupané brambory uvařte a nastrouhejte.
Kvásek nalijte mísy k mouce, osolte, dochuťte kmínem, přilijte ocet a přidejte brambory.
Vymíchejte hladké těsto a nechte na teplém místě vykynout asi 1 hodinu.
Na pomoučeném válu rozválené těsto třikrát přeložte v intervalu patnácti minut.
Potom vytvarujte bochník, který dejte na vymazaný plech a potřete ho vodou.
V troubě vyhřáté na 180 °C pečte deset minut.
Pak teplotu stáhněte na minimum a pomalu dopékejte dalších 45 minut.
Bochník vyjměte z trouby, opět potřete vodou a nechte vychladnout.
Hodnotit recept: