Domácí chléb | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí chléb

Domácí chléb

Kynuté těsto s bramborami dochucené octem a kmínem. Vytvarovaný bochník potřeme vodou a upečeme.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kostkadroždí čerstvé
1 lžičkacukr krystal
1 kgmouka hladká
1 lžičkakmín celý
3 lžičkaocet
3 ksbrambory
5 lžičkasůl

na formu

1 lžícetuk

na vál

1 lžícemouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 55
1.

Z rozdrobeného droždí, 400 ml vody a cukru připravte kvásek.

2.

Oloupané brambory uvařte a nastrouhejte.

3.

Kvásek nalijte mísy k mouce, osolte, dochuťte kmínem, přilijte ocet a přidejte brambory.

4.

Vymíchejte hladké těsto a nechte na teplém místě vykynout asi 1 hodinu.

5.

Na pomoučeném válu rozválené těsto třikrát přeložte v intervalu patnácti minut.

6.

Potom vytvarujte bochník, který dejte na vymazaný plech a potřete ho vodou.

7.

V troubě vyhřáté na 180 °C pečte deset minut.

8.

Pak teplotu stáhněte na minimum a pomalu dopékejte dalších 45 minut.

9.

Bochník vyjměte z trouby, opět potřete vodou a nechte vychladnout.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 167,2kJ 16 097,5kJ
Bílkoviny 7,5g 104,1g
Tuky 1,7g 23,4g
Sacharidy 57,6g 794g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz