Svařák "Mandlový polibek"
Svařené víno s mandlemi, skořicí, rozinkami, cukrem, hřebíčkem a plátky pomeranče.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkamandle
1 láhevvíno červené
2 ksskořice celá
2 kspomeranč
50 grozinky
7 kshřebíček celý
podle chuti
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
Víno přelejte do hrnce a vařte pod bodem varu.
2.
Za stálého míchání postupně přidávejte všechny ingredience, včetně plátků z pomeranče a nastrouhané kůry.
3.
Svařák nesmí projít varem! Před podávání se doporučuje nechat ho asi 10 min odstát a znovu přihřát.
4.
Nepřeceďujte. Servírovat ho můžete včetně všech přísad do silnostěných sklenic ozdobených plátky pomeranče.
Hodnotit recept: