Kakaové kostky s jahodami
Korpus potřený krémem z pudinku, jahodového sirupu, vody, másla, cukru a jahod.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
na formu
Postup přípravy
Žloutky s polovinou cukru moučky ušlehejte do pěny.
Z bílků a ze zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh.
Postupně přidejte olej, vodu, kakao.
Zlehka zapracujte sníh z bílků a prosetou mouku s kypřicím práškem.
Vymažte a moukou vysypte plech.
Vypracujte těsto, které vlijte na plech.
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové těsto nechte vychladnout.
Jahody omyjte, část ponechte stranou na zdobení a zbytek nakrájejte na kousky.
Jahodový sirup doplňte vodou na půl litru, smíchejte s vanilkovým pudinkem a uvařte hustší kaši.
Kaši nechte vychladit za občasného promíchání, aby nevznikl škraloup.
Změklé máslo s cukrem postupně vešlehejte do pudinkové směsi.
Nakonec do krému vmíchejte kousky jahod.
Na zchladlé těsto navršte krém, ozdobte jahodami a nechte ztuhnout v lednici.
Hodnotit recept: