Klasický majonézový salát
Brambory, kořenová zelenina, okurky, vejce a šunka smíchané s majonézou, nálevem z okurek, hřáškem a hořčice.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgbrambory
1 špetkasůl
150 gšunka
200 gzelenina kořenová
3 ksvejce
3 ksokurka sterilovaná
3 lžícehořčice
300 mlmajonéza
50 ghrášek sterilovaný
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Brambory uvařte ve slupce. Kořenovou zeleninu také uvařte.
2.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
3.
Kořenovou zeleninu, okurky, vejce a šunku nakrájejte na drobné kostičky.
4.
Vše smíchejte, přidejte hrášek a zalijte nálevem z majonézy, hořčice a soli.
5.
Promíchejte a před podáváním nechte několik hodin proležet v chladu.
Hodnotit recept: