Piškot se skořicí
Piškot z cukru, skořice, žloutků, oleje, vody, mouky, sněhu a prášky do pečiva. Poklademe ovocem a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
0,5 hrnekolej
0,5 hrnekvoda vlažná
1 hrnekcukr krystal
1 balíčekcukr vanilínový
1 špetkasůl
1 špetkaskořice mletá
1,5 hrnekmouka špaldová
200 govoce
4 ksvejce
na ozdobu
1 lžícecukr moučka
na formu
1 lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 35
1.
Cukr krystal, vanilkový cukr a skořici ušlehejte se žloutky do pěny.
2.
Přilijte olej a vodu.
3.
Ke směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a se špetkou soli.
4.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka vmíchejte do těsta.
5.
Plech vymažte, vysypejte moukou a naplňte těstem.
6.
Na těsto rozložte ovoce.
7.
Pečte asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: