Jablečný štrůdl Arnolda Schwarzeneggera
Pět vrstev listového těsta prokládaného strouhankou a máslem. Naplníme směsí z jablek, ananansu, ořechů, jablečného džusu, sirupu a škrobové moučky. Zavineme a upečeme dorůžova.
Autor receptu: Arnold Schwarzenegger
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Příprava náplně: Jablka (nejlépe odrůda Granny Smith) nakrájejte na plátky.
Ananas nasekejte na kostičky, ořechy vlašské (nabo pekanové) nasekejte.
Ve středním hrnci uvařte jablka, ananas, sirup a skořicový cukr.
Mezitím smíchejte jablkový džus se škrobovou moučkou a dobře umixujte.
Přidejte hrozinky a ořechy a povařte pět minut. Odstavte a nechejte vychladit.
Každý plát (celkově je jich 5) listového těsta vyválejte přibližně na rozměr 45x70cm.
První plát těsta bohatě potřete rozpuštěným máslem, posypte čtvrtinou strouhanky
Na to položíme druhý a třetí plát těsta.
Znovu potřeme máslem a čtvrtinou strouhanky a čtvrtinou skořicového cukru.
Na to umístíme čtvrtý a pátý plát těsta, znovu potřeme máslem a čtvrtinou skořicového cukru.
Ze čtvrtiny strouhanky vytvoříme uprostřed plátů asi 7 centimetrů širokou výstelku, přitom necháme čtvrtinu délky od krajů holou.
Na strouhanku rozetřeme jablečnou směs.
Pak těsto zavineme a přehneme oba konce tak, aby nemohla náplň vytéct ven.
Povrch těsta potřeme máslem a posypeme skořicovým cukrem.
Pečeme při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
Podáváme vychladlé jako dezert, můžeme ozdobit šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Hodnotit recept: