Kachna po myslivecku
Kachna okořeněná zázvorem a mletým pepřem, pečená s houbami na víně. Podáváme s bramborovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omytou a očištěnou kachnu zevnitř i na povrchu osolte.
Okořeňte zázvorem a nahrubo pomletým pepřem.
Položte na pekáč, přidejte na polovinu rozkrojené cibule a jalovec.
Podlijte vodou, zakryjte alobalem, vložte do trouby.
Pečte při teplotě 200 °C.
Během pečení podle potřeby dolívejte teplou vodu a současně maso podlívejte vypečenou šťávou.
Když kachna začne měknout, přidejte propláchnuté, namočené houby a přilijte víno.
Upečenou kachnu vyjměte, šťávu zaprašte moukou, přilijte smetanu, rozmíchejte a krátce povařte.
Pečenou kachnu rozporcujte.
Naservírujte na talíře a podávejte ji politou šťávou s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky a brusinkovým kompotem.
Hodnotit recept: