Řízky se sardelovým očkem
Vepřový řízek potřený česnekem a naplněný sardelovým očkem, mátovým lístkem a měsíčkem rajčete. Opečeme a podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksrajčata
  1 lžíceolej
  1 špetkasůl
  2 stroužekčesnek
  4 ksvepřové řízky
  10 gočka sardelová
  4 lístkymáta peprná
  Postup přípravy
Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 10
  1.
    Česnek očistěte a prolisujte. Rajče oloupejte a nakrájejte.
2.
    Řízky naklepejte a po jedné straně potřete česnekem.
3.
    Do středu každého položte rozvinuté sardelové očko, omytý mátový lístek a měsíček rajčete.
4.
    Maso přeložte napůl, okraje spojte párátky.
5.
    Na horkém oleji opečte z obou stran dozlatova.
6.
    Podávejte s pečenými bramborami a se zeleninovou přílohou.
Hodnotit recept:

