Řízky se sardelovým očkem
Vepřový řízek potřený česnekem a naplněný sardelovým očkem, mátovým lístkem a měsíčkem rajčete. Opečeme a podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksrajčata
1 lžíceolej
1 špetkasůl
2 stroužekčesnek
4 ksvepřové řízky
10 gočka sardelová
4 lístkymáta peprná
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.
Česnek očistěte a prolisujte. Rajče oloupejte a nakrájejte.
2.
Řízky naklepejte a po jedné straně potřete česnekem.
3.
Do středu každého položte rozvinuté sardelové očko, omytý mátový lístek a měsíček rajčete.
4.
Maso přeložte napůl, okraje spojte párátky.
5.
Na horkém oleji opečte z obou stran dozlatova.
6.
Podávejte s pečenými bramborami a se zeleninovou přílohou.
Hodnotit recept: