Srdíčka s marmeládovou náplní
Z těsta vykrájená srdíčka pečená dozlatova, plněná marmeládou a obalovaná ve směsi ze skořice, cukru a vanilkového cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku, ořechy, pudinkový prášek, cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru, perníkové koření, prášek do pečiva a špetku soli důkladně promíchejte.
Přidejte máslo a vejce a vypracujte hladké těsto.
Pokud je těsto příliš suché a drobí se, přidejte trochu vody.
Ještě jednou promíchejte, z těsta vytvarujte bochánek.
Zabalte ho do fólie a dejte do lednice asi na hodinu.
Na pomoučené desce rozválejte těsto na plát silný asi 3 mm.
Formičkou z něj vykrajujte srdíčka.
Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě 10 až 12 minut.
Cukr krystal a vanilkový cukr smíchejte se skořicí.
Srdíčka slepujte po dvou marmeládou a obalte v cukrovo-skořicové směsi.
Hodnotit recept: