Větrníčky z odpalovaného těsta
Větrnáčky plněné krémem z pudinku, žloutků, mléka, másla a cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody s máslem nasypejte mouku, teplotu zmírněte.
vařečkou těsto míchejte tak dlouho, až se přestane lepit na stěny a dno nádoby.
Těsto by mělo vytvořit kouli a na dně nádoby zůstane bílý povlak.
Spařené těsto dejte do studené mísy a propracovávejte, dokud trochu nevychladne.
Do vlažného těsta pak postupně zapracujte vejce, až bude hladké a lesklé.
Plech vyložte pečícím papírem.
Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou hubičkou a na plech nastříkejte větrníky nebo věnečky.
Pokud jsou to jen kroužky, pečeme asi 20 minut na 200 °C, pokud jsou tvary plné, po 20 minutách teplotu zmírníme a dopékáme.
Hotové tvary by měly být zlaté, jinak budou uvnitř nedopečené a po vychladnutí splasknou.
Větrníčky nechte vychladnout na kovové mřížce.
Krém připravíte tak, že v malém množství mléka rozšleháte žloutky a pudinkové prášky.
Zavaříte je do zbylého mléka s cukrem.
Po zchladnutí hmotu zašlehejte do másla.
Větničky rozkrojte podélně nožem a plňte žloutkovým krémem.
Hodnotit recept: