Skořicové rohlíčky
Rohlíčky z másla, mouky, skořice, vejce a cukru ovoněné vanilkovým luskem, pečené v cukrovo skořicovém obalu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vydlabejte dužninu.
Z másla, mouky, lžičky skořice, vejce, 50 g cukru a dřeně z vanilkového lusku vypracujte těsto.
Těsto nechte alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
Zbylý cukr promíchejte se lžičkou skořice.
Z vychlazeného těsta rukama vytvarujte válečky dlouhé asi 7 cm a silné asi 1 cm.
Připravené válečky obalte ve skořicovém cukru a ohněte do obloučku.
Rohlíčky vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem
Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: