Křehké máčené rohlíčky
Křehké těsto z kokosu, citronové šťávy, cukru, mouky, kypřícího prášku a másla. Rohlíčky pečené dozlatova a namáčené v čokoládě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nastrouhaný kokos promíchejte s citronovou šťávou a octem.
Prosejte cukr, mouku a kypřicí prášek do pečiva, smíchejte s nastrouhaným máslem, kokosem a se skořicí.
Vypracujte těsto, které nechte alespoň dvě hodiny uležet v chladu. Nelekněte se poněkud sypké konzistence.
Mezitím vymažte tukem formičky ve tvaru rohlíčků.
Těsto rozdělte na třicet kousků, které vmáčkněte do formiček.
Vyrovnejte je na plech a upečte do zlatohněda.
Upečené rohlíčky vyklepněte z formiček, nechte je vychladnout.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a rohlíčky do ní namáčejte oběma konci.
Hodnotit recept: