Drůbeží pečeně na svatého Štěpána | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Drůbeží pečeně na svatého Štěpána

135 min. | hlavní chod | Vánoce | 7 613 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Kachna plněná jablky, posypaná kmínem a pečená dozlatova.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskachna
1 špetkasůl
1 lžičkakmín celý
1 lžičkacukr moučka
3 ksjablko

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 120
1.

Kachnu osolte uvnitř i na povrchu, nechte odležet.

2.

Pak ji naplňte oloupanými, na dílky pokrájenými jablky.

3.

Otvor sešijete nití.

4.

Na pekáči kachnu podlijete trochou vody, posypejte kmínem a pečte.

5.

Občas nahlídněte do trouby a kachnu propíchejte masovou vidlicí, zejména na prsou a pod křídly, aby vyteklo sádlo, které odebírejte naběračkou.

6.

Při pečení kachnu podlévejte mastnou šťávou a vodou.

7.

Z měkké kachny vyndejte jablka, lehce je pocukrujte a na talířích s nimi pečeni obložte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 083,7kJ 7 613,3kJ
Bílkoviny 15,7g 110,4g
Tuky 20,5g 144,2g
Sacharidy 1,9g 13,4g
Cholesterol 71,2mg 500mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz