Drůbeží pečeně na svatého Štěpána
Kachna plněná jablky, posypaná kmínem a pečená dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskachna
1 špetkasůl
1 lžičkakmín celý
1 lžičkacukr moučka
3 ksjablko
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 120
1.
Kachnu osolte uvnitř i na povrchu, nechte odležet.
2.
Pak ji naplňte oloupanými, na dílky pokrájenými jablky.
3.
Otvor sešijete nití.
4.
Na pekáči kachnu podlijete trochou vody, posypejte kmínem a pečte.
5.
Občas nahlídněte do trouby a kachnu propíchejte masovou vidlicí, zejména na prsou a pod křídly, aby vyteklo sádlo, které odebírejte naběračkou.
6.
Při pečení kachnu podlévejte mastnou šťávou a vodou.
7.
Z měkké kachny vyndejte jablka, lehce je pocukrujte a na talířích s nimi pečeni obložte.
Hodnotit recept: