Punč (nejen) s černým čajem
Punč z džusu, čaje, calvadosu, cukru a skořice. Přidáme vylouhovanou směs po hřebíčku. Podáváme v teplých sklenicích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspomeranč
200 mlčaj černý
300 mldžus pomerančový
300 mldžus grapefruitový
5 ksskořice celá
5 kshřebíček celý
5 clcalvados
podle chuti
cukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
Zahřejte oba džusy, čaj, calvados, cukr a skořici těsně pod bod varu.
2.
Do čajového sítka vložte hřebíčky a nechte v kastrůlku minimálně 5 minut louhovat.
3.
Koření vyjměte a punč rozlijte do sklenek nebo šálků.
4.
Rovněž můžete přidat i najemno rozmělněnou dužinu z pomeranče a grapefruitu, stejně jako plátky tohoto ovoce.
5.
Náš tip: Chcete-li, můžete do sítka vložit také svitky skořice, které však několikrát přelomte.
Hodnotit recept: