Tyrolský trhanec
Těsto z mouky, mléka, smetany, žloutků, sněhu a rumových rozinek, upečené na pánvi, roztrháné vidličkou na kousky a podávané s lesním ovocem a cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Rozinky namočte na půl hodiny do rumu.
Oddělte žloutky od bílků.
Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko.
Také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.
Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte.
Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.
V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a opékejte tři až čtyři minuty po obou stranách, dokud palačinka nezezlátne.
Obraťte a opečte i z druhé strany.
Hotovou palačinku roztrhejte pomocí dvou vidliček a rozdělte na talíře.
Trhance ozdobte podle sezóny buď lesním ovocem, nebo okapanými jablky z kompotu a pocukrujte.
Hodnotit recept: