Opečené brambory
Brambory předvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a po menším množství opékáme na pánvi s cibulkou, slaninou a pepřem do zlatohněda.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte.
Uvařte je se slupkou.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Asi 5 minut před dopečením přidejte k bramborám nakrájenou cibuli, osmahněte jen tak, aby zesklovatěla.
Nakonec můžete přidat kostičky slaniny, sůl a pepř.
Hodnotit recept: