Jahodový dortík | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodový dortík

50 min. | dezert | 2 930 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Jahodový dortík

Z korpusu vykrájená kolečka, potřená pudinkem s máslem, pokladená jahodami přetaženými želém. Podáváme se šlehačkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 balíčekželé čiré dortové
1 špetkabarvivo potravinářské červené
250 gjahody čerstvé
3 lžícecukr
500 mlvoda

krém

250 mlmléko
30 gprášek pudinkový vanilkový
50 gcukr krupice
70 gmáslo

na ozdobu

1 ksšlehačka
5 lístkymáta
50 gjahody čerstvé

těsto

120 gmouka hladká
3 ksvejce
90 gcukr krupice

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Smícháte suroviny na těsto, dáte jej do formy a upečete.

2.

Z korpusu vykrájíme formičkou kolečka ve velikosti formy.

3.

Korpus vložíme do kulatých forem, předem vyložených proužkem dortové folie.

4.

Na krém uvařte pudink, po zchladnutí zašlehejte máslo.

5.

Cukrářským sáčkem s hladkou hubičkou nastříkejte krém do připravených forem.

6.

Jahody omyjte a rozkrájejte na kousky.

7.

Dortové želé připravte dle návodu a obarvěte jej červeným barvivem.

8.

Po ztuhnutí krému poklaďte rozkrájené jahody a zalijte vše želém.

9.

Vložte do lednice na 15 min.

10.

Po vyjmutí z formy ozdobte šlehačkou, jahodou a mátou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 735,9kJ 2 930kJ
Bílkoviny 2,5g 10,1g
Tuky 7,9g 31,3g
Sacharidy 24,1g 95,8g
Cholesterol 67mg 266,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz