Jahodový dortík
Z korpusu vykrájená kolečka, potřená pudinkem s máslem, pokladená jahodami přetaženými želém. Podáváme se šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Smícháte suroviny na těsto, dáte jej do formy a upečete.
Z korpusu vykrájíme formičkou kolečka ve velikosti formy.
Korpus vložíme do kulatých forem, předem vyložených proužkem dortové folie.
Na krém uvařte pudink, po zchladnutí zašlehejte máslo.
Cukrářským sáčkem s hladkou hubičkou nastříkejte krém do připravených forem.
Jahody omyjte a rozkrájejte na kousky.
Dortové želé připravte dle návodu a obarvěte jej červeným barvivem.
Po ztuhnutí krému poklaďte rozkrájené jahody a zalijte vše želém.
Vložte do lednice na 15 min.
Po vyjmutí z formy ozdobte šlehačkou, jahodou a mátou.
Hodnotit recept: