Klasický svařák
Svařák z vína, cukru, skořice, citronové kůry a hřebíčku. Podáváme ve silnostěnné sklenici.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lvíno červené
0,5 lžičkakůra citrónová
2 ksskořice celá
8 kshřebíček celý
8 kostkacukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 5
1.
Na plotně silně zahřejte, ale dbejte na to, aby směs nepřišla do varu.
2.
Svařené červené víno přecedíte do silnostěnných sklenic a podáváte.
3.
A kdo nemá čas a chce si ulehčit práci, může si směs na svařák koupit v pytlíku v obchodě.
4.
Do nerezového kastrůlku dáte červené víno, cukr, skořici, citronovou kůru a hřebíček.
Hodnotit recept: