Pěna z uzeného lososa s avokádovým krémem
Lososová pěna z lososa, sýra, smetany a citronové šťávy, podávaná v malých sklenicích, zdobená avokádovou pěnou z avokáda, citronové šťávy a bazalky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Lososa nakrájejte na menší kousky a rozmixujte je najemno.
Přidejte sýr (např. Buko nebo Philadelphia), smetanu a polovinu citronové (nebo limetové) šťávy z 1 citronu.
Osolte a opepřete a znovu krátce promixujte.
Lososovou pěnu přesuňte do mísy, přikryjte a dejte na 15 minut vychladit.
Avokádo rozkrojte napůl.
Vyjměte pecku, plod oloupejte, rozkrájejte na kousky a ty vsypte do mixéru.
Přidejte zbytek citronové šťávy a bazalku. Osolte a opepřete.
Rozmixujte vše na hladký krém.
Přemístěte ho do misky a rovněž nechte vychladit.
Lososovou pěnu rozdělte do 4 malých skleniček.
Překryjte nižší vrstvou avokádového krému.
Podávejte ozdobené lístkem bazalky, kouskem uzeného lososa a na tenoučké nudličky nakrájenou kůrou z limetky nebo citronu.
TIP: Tenhle lahodný krém si vychutnejte s čerstvou bílou bagetou.
Hodnotit recept: