Natřesený jahodový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Natřesený jahodový dort

Natřesený jahodový dort

Natřesená směs z čerstvých jahod, smetany ke šlehání, jahodového džemu a čokoládového pudinkového prášku na dozlatova upečeném dortovém korpusu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
2 ksprášek pudinkový čokoládový bez vaření
200 gcukr krupice
200 gmouka hladká
3 kssmetana ke šlehání
3 ksvejce
3 lžícedžem jahodový
300 gjahody čerstvé
7 lžícevoda
7 lžíceolej

na formu

1 lžícemouka
1 lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.

Celé vejce dotuha vyšlehejte s krupicovým cukrem.

2.

Postupně vmíchejte olej a vodu.

3.

Nakonec zlehka vmíchejte mouku společně s práškem do pečiva.

4.

Dortovou formu vymažte a vysypte moukou.

5.

Těsto rovnoměrně naneste do formy.

6.

Pečte ve předehřáté troubě dozlatova 15 až 20 minut.

7.

Mezitím si udělejte krém: jahody umyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na čtvrtky (menší jahody ponechte v celku).

8.

Do větší nádoby vlijte 2 smetany a jahody.

9.

Džem rozmíchejte se 3 lžícemi vody a s pudinkovým práškem. Přidejte k jahodám.

10.

Nádobu zakryjte, ale nemíchejte, pouze několikrát zatřeste.

11.

Krém naneste na vychladlý korpus a nechte ztuhnout.

12.

Před podáváním dozdobte zbylou šlehačkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 050kJ 20 066,3kJ
Bílkoviny 2,9g 56,1g
Tuky 14,4g 275,1g
Sacharidy 27,8g 530,9g
Cholesterol 47,7mg 912mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz