Natřesený jahodový dort
Natřesená směs z čerstvých jahod, smetany ke šlehání, jahodového džemu a čokoládového pudinkového prášku na dozlatova upečeném dortovém korpusu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Celé vejce dotuha vyšlehejte s krupicovým cukrem.
Postupně vmíchejte olej a vodu.
Nakonec zlehka vmíchejte mouku společně s práškem do pečiva.
Dortovou formu vymažte a vysypte moukou.
Těsto rovnoměrně naneste do formy.
Pečte ve předehřáté troubě dozlatova 15 až 20 minut.
Mezitím si udělejte krém: jahody umyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na čtvrtky (menší jahody ponechte v celku).
Do větší nádoby vlijte 2 smetany a jahody.
Džem rozmíchejte se 3 lžícemi vody a s pudinkovým práškem. Přidejte k jahodám.
Nádobu zakryjte, ale nemíchejte, pouze několikrát zatřeste.
Krém naneste na vychladlý korpus a nechte ztuhnout.
Před podáváním dozdobte zbylou šlehačkou.
Hodnotit recept: