Řízky a bramborový salát
Klasika, která patří neodmyslitelně k Vánocům: usmažené vepřové řízky s bramborovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
salát
Postup přípravy
Řížky z vepřové pečeně nebo z kýty naklepejte, na okraji je nařízněte, osolte.
Obalte je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na horkém tuku řízky z obou stran usmažte dozlatova.
Brambory na salát uvařte ve slupce, oloupejte je a nechte vychladnout.
Kořenovou zeleninu (petržel, mrkev, celer) očistěte a uvařte doměkka.
Pak vše pokrájejte na kostičky a brambory zakapejte olejem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Salám nakrájejte na nudličky.
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nasekejte na kousky.
Jablko oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.
Okurky nakrájejte na kostky.
K bramborům přidejte cibuli, vejce, salám, jablko a okurky.
Vše osolte, opepřete, zakapejte citrónem, vmíchejte hořčici a majolku.
Salát důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet.
Hodnotit recept: