Kuřecí plátky se zeleninou
Kuřecí řízečky z prsou jsou obaleny v mouce a osmaženy, podávají se se zeleninovou směsí zalitou rozšlehanými vejci.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí prsa naporcujte na malé řízečky, lehce je naklepněte.
Osolte je a obalte v hladké mouce.
Kousek másla s olejem rozehřejte, vložte řízečky a z obou stran je pomalu smažte.
Dozlatova usmažené maso vyjměte a odložte na teplo.
Do výpeku v pánvi přidejte máslo, vsypte zeleninovou směs propláchnutou vodou a za občasného promíchání opékejte.
Pak zeleninu shrňte na stranu, do tuku přidejte lžíci mouky, osmahněte ji, zalijte vodou.
Přidejte nastouhaný masox a přimíchejte zeleninu.
Důkladně promíchejte a duste, až zelenina změkne a voda se odpaří.
Nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci a nechte je srazit.
Řízečky podávejte se zelninovou směsí a dušenou rýží.
Hodnotit recept: