Plněná vepřová kotleta
Vepřová kotleta je plněna nádivkou z mletého masa, cibule, vajec a ochucena čenekem a drceným kmínem. Peče se v troubě 2 hodiny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z vepřových kotlet vcelku vyřízněte kosti a maso opatrně rozkrojte na plát.
Naklepte ho paličkou, osolte, opepřete a okmínujte.
Vepřový bůček nebo plec nahrubo umelte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na lžíci sádla osmahněte cibuli, přidejte mleté maso, osolte a zlehka opečte.
Česnek oloupejte a prolisujte.
K mletému masu přidejte česnek, koření, vmíchejte mouku a nakonec směs zahustěte rozšlehanými vejci.
Nádivku nechte vychladnout a pak ji rozprostřete na plát masa, zaviňte a převažte tenkým provázkem nebo nití.
Naplněné maso vložte do pekáčku, přelijte ho sádlem, podlijte trochou vody.
Pečte zvolna asi 2 hodiny při 200°C.
Koncem pečení teplotu snižte. Během pečení maso přelévejte výpekem a podlévejte vodou.
Podávejte s vařenými brambory.
Hodnotit recept: