Ovocný salát s medem
Dezert z ovoce - pomeranče, grapefruitu, kiwi, jablka, banánu je ochucen medem, smetanou a citrónovou šťávou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pemaranč agrapefruit oloupejte a očistěte i vnitřní bílou slupku.
Z jednotlivých dílků vyjměte dužinu a vložte ji do mísy.
Kiwi oloupejte, podélně přepůlte a nakrákejte na špalíky.
Opatrně smíchejte s citrusovými plody.
Jablko přepůlte, odstaňte jaderník a nakrájejte na malé kousky.
Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a společně s jablkem jej přidejte k ostatními ovoci do mísy.
Vše pokapejte 2 polévkovými lžícemi citrónové šťávy a promíchejte.
Med rozmíchejte se zbytkem citrónové šťávy a salát jím dochuťte.
Tekutou smetanu podávejte zvlášť.
Hodnotit recept: