Mrkvová polévka
Polévka z mrkve, cibule a rýže je ochucena petrželkou a citrónovou šťávu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Zahřejte tuk a cibuli i mrkev na něm poduste.
Přilijte kuřecí vývar a polévku vařte pod pokličkou asi 20 minut při mírné teplotě.
Do vroucí osolené vody vsypte rýži, vařte ji 20 minut, sceďte a nechejte na sítu okapat.
Mrkev v polévce rozšlehejte.
Polévku ochuťte solí, citrónovou šťávou, pepřem a kajenským pepřem.
Potom přidejte rýži.
Petrželku operte, nasekejte a posypte jí polévku.
Hodnotit recept: