Mrkvová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mrkvová polévka

60 min. | polévka | 759 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Mrkvová polévka

Polévka z mrkve, cibule a rýže je ochucena petrželkou a citrónovou šťávu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 svazekpetrželka kudrnka
1 kscibule kuchyňská
1 špetkapepř cayenský
1 lvývar kuřecí
1 špetkapepř bílý mletý
1 polévková lžícešťáva citronová
3 polévková lžícemáslo
5 ksmrkev
50 grýže

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky.

2.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.

3.

Zahřejte tuk a cibuli i mrkev na něm poduste.

4.

Přilijte kuřecí vývar a polévku vařte pod pokličkou asi 20 minut při mírné teplotě.

5.

Do vroucí osolené vody vsypte rýži, vařte ji 20 minut, sceďte a nechejte na sítu okapat.

6.

Mrkev v polévce rozšlehejte.

7.

Polévku ochuťte solí, citrónovou šťávou, pepřem a kajenským pepřem.

8.

Potom přidejte rýži.

9.

Petrželku operte, nasekejte a posypte jí polévku.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 177kJ 759,1kJ
Bílkoviny 0,8g 3,3g
Tuky 2,2g 9,6g
Sacharidy 5,1g 22,1g
Cholesterol 7,3mg 31,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz