Pstruzi na mandlích
Pstruzi posypané bílým pepřem a sušenou citronovou kůrou, smažené na másle a polité omáčkou ze zakysané smetany, citronové šťávy, šafránu a olivového oleje. Podáváme posypané madlemi s americkými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Pstruhy důkladně omyjte, očistěte, zbavte šupin a osušte.
Mírně je osolte, posypejte bílým pepřem a sušenou citrónovou kůrou.
Zlehka je obalte v hladké mouce a krátce smažte na rozehřátém másle.
Osmažené ryby přendejte na pekáček, podle potřeby je pokapejte olivovým olejem a v mírně vyhřáté troubě propečte.
Mandlové lupínky opražte na pánvi dozlatova.
Do zakysané smetany přidejte trochu citrónové kůry, přidejte špetku šafránu a lžičku olivového oleje. Důkladně promíchejte.
Na talíři pstruhy podlijte smetanovou omáčkou a posypejte mandlemi.
Podávejte s dílky citronu a s americkými brambory.
Hodnotit recept: