Těstovinový salát
Těstovinový salát s plody moře, sterilovanou zeleninou a paprikou. Přeléváme zálivkou z olivového oleje, cibule, citronové šťávy a skořice.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspaprika
1 stroužekčesnek
100 gplody moře mražené
100 gkrevety mražené
200 gtěstoviny
3 lžícekukuřice sterilovaná
3 lžícemrkev sterilovaná
50 gfazolky zelené čerstvé
zálivka
1 kscibule kuchyňská
1 lžíceolej
1 špetkasůl
1 lžičkaskořice
1 lžícešťáva citronová
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Uvařené a scezené těstoviny dejte do mísy.
2.
Plody moře a krevety krátce povařte ve vodě se stroužkem česneku a nechte je okapat.
3.
Pak je spolu se sterilovanou zeleninou a nudličkami papriky přidejte k těstovinám.
4.
Připravte si zálivku: nahrubo nakrájejte cibuli.
5.
Smíchejte s olejem, citronovou šťávou, skořicí a solí.
6.
Zálivku vmíchejte do salátu a nechte asi hodinu rozležet v lednici.
Hodnotit recept: