Novoroční svíčková
Osvědčená česká klasika potěší nejen na Nový rok - svíčková podávaná s houskovým knedlíkem a s omáčkou je ozdobena citrónem, šlehačkou a brusinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Odblaňte svíčkovou nebo maso z kýty, osolte a protáhněte slaninou.
Na tuku po obou stranách zprudka opečte.
Cibuli oloupejte a drobně nakrájejte. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistěte a nakrájejte.
Na tuku pak osmažte cibuli a zeleninu a posléze přidejte všechno koření.
Vložte maso, občas podlijte vývarem a duste.
Měkké maso vyndejte, vydušenou šťávu zaprašte moukou, osmažte a postupně řeďte vývarem a smetanou.
podle chuti omáčku oslaďte a okyselte, dobře provařte a nakonec prolisujte nebo rozmixujte.
Na talíři plátky masa polijte omáčkou, ozdobte citrónem, kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek.
Podávejte s houskovými knedlíky.
Hodnotit recept: