Kapr na černo
Kapr posypaný kořením, pečený na másle, ovoci a ořechách, zalitý omáčkou z povidel, černého piva a zahuštěné strouhaným perníkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kslist bobkový
1 lžícepovidla švestková
10 gmáslo
100 gperník na strouhání
150 govoce sušené
20 gořechy
3 kuličkakoření nové
3 kuličkapepř černý celý
300 mlpivo černé
4 porcekapr
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Porce kapra posypejte rozdrceným kořením.
3.
Pokrájejte ovoce a ořechy (švestky, jablka, rozinky, mandle, vlašské ořechy).
4.
Na másle poduste pokrájené ovoce, vmíchejte lžíci povidel, promíchejte a nařeďte černým pivem.
5.
Krátce povařte a zahustěte strouhaným perníkem.
Hodnotit recept: