Cuketové lodičky s rajčaty
Cukety plněné smesí z kuřecích jater, rajčat, petrželové natě, česneku, sýru a cukety. Dochucujeme kečupem a vegetou. Podáváme s tmavým chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cukety očistěte, podélně rozkrojte a lžičkou vydlabejte dužinu, kterou poté nakrájejte nadrobno.
Lodičky osolte a nechte odstát.
Cibuli pokrájejte nadrobno a osmahněte na oleji.
Přidejte nakrájená očištěná kuřecí játra a chvilku poduste.
Rajčata rozkrájejte, petrželovou nať nasekejte nadrobno a česnek rozmačkejte.
Spolu s kečupem přidejte všechno na pánev a dochuťte pepřem a vegetou.
Nakonec přimíchejte asi 150 g nastrouhaného sýra.
Z cuket slijte přebytečnou šťávu, kterou pustily, a pokapejte je olivovým olejem.
Pekáč vyložte alobalem, dejte do něj lodičky a vložte na 10 až 15 minut do trouby.
Cukety vyndejte a naplňte směsí z kuřecích jater.
Povrch posypejte zbylým nastrouhaným sýrem a zapečte.
Podávejte s tmavým chlebem a oblohou z čerstvé zeleniny.
Hodnotit recept: