Špagety s boloňskou omáčkou
Špagety podávané s boloňskou omáčkou z cibule, šunky, mletého masa, zeleniny a podlitou bílým vínem. Dochutíme rajským protlakem a solí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksceler řapíkatý
1 ksmrkev
1 lžíceolej olivový extra panenský
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
200 mlvíno červené
300 gprotlak rajčatový
400 ghovězí mleté maso
70 gšunka
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Očistěte a nakrájejte cibuli. Nakrájejte šunku.
2.
Na malém množství oleje osmažte cibuli a šunku.
3.
Přidejte na kousky nakrájený celer, mrkev a orestujte.
4.
Přimíchejte mleté maso a vše duste několik minut.
5.
Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
6.
Přidejte rajský protlak, zakryjte směs a duste ji, dokud omáčka nezhoustne. Je-li třeba, přidejte několik lžic vody.
7.
Před dovařením osolte a opepřete.
Hodnotit recept: