Jablečné pusinky s rumem
Velmi neobvykle zpracované pusinky z jablečné směsi, piškotů a mandlových lupínků jsou výtečnou obměnou běžných pusinek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na dílky.
Na dno kastrolu nalijte trochu vody, přisypte 100g cukru a krátce povařte, až se cukr rozpustí.
Přidejte jablka, skořici, rum a vše svařte na kaši.
Pudingový prášek rozmíchejte ve 100ml vody.
Do jablkového pyré přilijte pudingový prášek a povařte.
Potom vmíchejte žloutky a při mírné teplotě míchejte do zhoustnutí.
Jablečnou směs nechte vychladnout.
Piškoty umelte a mandle rozdrťte.
Pak z jablečné směsi oddělte jednu třetinu, do zbytku přimíchejte piškoty a polovinu mandlových lupínků.
Z bílků a zbylého cukru vyšlehejte tuhý sníh.
Sníh lehce vmíchejte do jablečné směsi.
Na plech dejte pečící papír a pomocí sáčku nebo malou lžičkou dělejte na papír malé hromádky.
Posypte je druhou polovinou mandlových lupínků.
Troubu předehřejte na 120°C.
Pusinky pečte při nízké teplotě přibližně 2 hodiny.
Hotové pusinky slepte zbylou jablečnou směsí a ozdobte rozpuštěnou čokoládou.
Hodnotit recept: